The Ambitious Man over tijdsdruk

oktober 30, 2017

be a boss, date a boss. build an empire

Een girl boss community is de wereld aan het veroveren. Wij vrouwen zijn meer en meer bezig met onze eigen zaak. Gedaan met achter de kookpotten staan, thuis te blijven aan de haard. Wij willen onze eigen centen verdienen, ons eigen goesting doen. 

Toch staat er achter elke ambitieuze vrouw een ambitieuze man. Alleszins achter mij. 
Omdat ik geen op en top feministe ben, wil ik dat mannen ook nog iets te zeggen hebben.
Daarom laat ik mijn ambitieuze man elke maand aan het woord over een bepaald topic. 

Deze keer heeft the ambitious man het over tijdsdruk. 

Gekleed door Overhemden.com - ShirtsofCotton (*)

De dag van vandaag draait het allemaal rond tijd. 
We moeten om dat uur beginnen en 5 minuten te laat om welke reden dan ook betekent een kwartier overwerken of een kwartier loon kwijt. Een werk mag maar x aantal uren in beslag nemen maar wat bij een mindere dag? Als je sneller dan de normen werkt, wordt dat je nieuwe norm. 

Het fabrieksgevoel begint meer en meer sectoren binnen te dringen.  
Vooral voor loontrekkenden is dit volgens mij een groter probleem dan voor zelfstandigen. 

Waarom?

Zelfstandigen zijn meestal in de mogelijkheid hun eigen tijdsdruk te bepalen. Zij kunnen zelf hun planning maken bijvoorbeeld. Terwijl werknemers moeten handelen volgens de instructies van vaak meerdere oversten. 

Daarnaast is er ook het verschil dat zelfstandigen de directe beloning ontvangen van hun prestaties onder werkdruk. Als werknemer niet. Je maakt immer je baas rijk in plaats van jezelf. Je uurloon zal er niet ineens mee verhogen. Ook krijgen in vele sectoren de werknemers niet de directe appreciatie van de klanten. Appreciatie is een grote motivatie. Je zal eerder te horen krijgen dat een klant niet tevreden is of er slecht werk is afgeleverd dan dat je alles goed hebt afgeleverd. 

Een zekere werkdruk is natuurlijk nodig om de werknemers ook effectief te laten presteren. 
Anders krijg je het tegenovergestelde effect en loopt iedereen er maar wat te lanterfanten, 

Toch mag tijdsdruk geen negatieve impact hebben op het welzijn en de levenskwaliteit van de werknemers. En net daar moeten bazen meer oog voor hebben. De burn-outs komen als wortels uit de grond en dat moet een signaal zijn. 

Gelukkig zijn er al initiatieven van werkgevers om de werknemers tevreden te houden.
Denk maar aan een spelletjesruimte om tijdens de middag met de collega´s te ontspannen, huisdieren die mee mogen naar het werk, ... Maar ik ben er van overtuigd dat er nog heel veel werk is. 

Als werknemer breng je het grootste deel van je tijd door op de werkvloer. Je moet daarom graag op die plek zijn. Een werkdag mag je niet fysiek en mentaal uitputten en dat 5 dagen in de week. 

ShirtsofCotton - zwarte V-hals extra diep 

Hoe ervaren jullie tijdsdruk? Hoe gaan jullie daar mee om? (*)
Deze blog is in samenwerking met Overhemden.com
The Ambitious man draagt de zwarte T-Shirts van ShirtsofCotton. Ze zijn extra lang, licht getailleerd en ideaal voor een casual en business outfit. De shirts zijn geschikt om zo te dragen of onder een hemd. Daarnaast absorberen ze ook voldoende zweet indien nodig. Ideaal voor als je onder tijdsdruk moet werken ;) 

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook

Press