Joy of Matcha

mei 01, 2018

Een paar maanden geleden heb ik besloten om geen koffie meer te drinken.
Coffee addicts verklaren me waarschijnlijk gek maar ik voel me er veel beter bij. 
Koffie heeft vele voordelen maar er zijn ook nadelen aan verbonden.
Het zorgde voor energiedips eens het effect was uitgewerkt en het hinderde mijn nachtrust.
Ik mis wel de energie die koffie me gaf om wakker te worden en de dag iets vlotter te starten.
Ook mijn namiddagdip kan ik nu niet meer opvangen met koffie. 
Gelukkig ben ik ook altijd een tea addict geweest en start ik elke ochtend met een warme kop thee. 
Alleen geeft thee mij niet de nodige energie die koffie me wel altijd gaf.
Tot ik de Matcha thee ontdekte van Joy of Matcha.Matcha thee, 3 voordelen op een rijtje

Een energie boost dankzij matcha thee

De meeste mensen drinken koffie om een energie boost te krijgen. Alleen is het probleem ;et koffie dat de boost maar van korte duur is. Matcha poeder bevat veel minder cafeïne maar de werking is wel veel langer en de cafeïne wordt gelijkmatig verdeeld. In het poeder zitten namelijk antioxidanten die ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet te veel piekt en stijgt. Bij koffie heb je dat helaas wel. Een kopje matcha thee is goed voor 4u energie. Ook is de cafeïne in matcha poeder veel gezonder dan die in koffie. Zo kan je je dagelijkse 3 kopjes koffie perfect inruilen voor 1 Joy of Matcha.

Een thee tegen stress

Koffie maakt ons nerveus en zenuwachtig. Matcha thee daarentegen geeft energie maar werkt bovendien ook stressverlagend. Het matcha poeder bevat een aminozuur, L-theanine. Het aminozuur zorgt voor een vermindering van stress, verhoogt de focus en heeft positieve effecten op je geheugen en creativiteit. Dus in plaats van hartkloppingen te krijgen na je derde kop koffie zal je rustiger worden zonder te moeten inboeten aan energie om de dag door te komen. 

Ideaal voor een healthy lifestyle 

Matcha thee draagt bovendien bij aan een gezonde levensstijl. Zo verhoogt het je metabolisme wat gewichtsverlies bevordert. Het poeder zelf bevat ook maar een paar calorieën die eigenlijk verwaarloosbaar zijn. Daarnaast bevat het poeder boordevol vitaminen en mineralen en het draagt bij aan het immuumsysteem. Ideaal om te incorporeren in je gezonde en drukke levensstijlHoe graag je ook je kopje koffie dringt er zijn een aantal nadelen verbonden aan aan koffiedrinken. Omdat je lange dagen klopt heb je wel je energie nodig. Ga dus enkel voor de voordelen en niet de nadelen van cafeïne en kies voor matcha thee van Joy of Matcha. 

Met de code AMBITIOUS10 krijg je 10% korting op je bestelling. Bestel hier


You Might Also Like

7 reacties

 1. Wat dapper dat je het roer omgegooid hebt! Zelf ben ik ook flink geminderd en drink ik alleen in de ochtend nog één soja latte bij mijn ontbijt. Als ik later koffie drink kom ik ook in de knoei met mijn nachtrust.

  Thee vind ik ook heerlijk, vooral de verse muntthee drink ik iedere dag. Mijn interesse naar matcha groeit, en ik ben heel benieuwd wat dit voor mij kan betekenen. Wordt tijd dat ik het eens ga proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag er niet aan denken dat ik mijn koffie zou moeten missen, haha :p En thee is helemaal mijn ding niet, maar mijn man drinkt wel heel graag thee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed om te weten. Ik hou niet van koffie dus drink sowieso thee. Maar deze thee moet ik misschien eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil matcha al een tijdje heel graag proberen! :) ik wist helemaal niet dat er ook cafeine in zit en dat het effect langer aanhoud dan koffie, heel interessant! Ik drink weinig koffie maar in periodes dat ik het vaker drink lijk ik ook juist sneller vermoeid. Dit zou een mooi alternatief zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zo iets laatst mogen proeven, maar ik was er niet zo positief over.. Voor mij geen alternatief. Gelukkig drink ik gewoon veel water en minder koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ik ken Matcha van "Mozart in the Jungle" (erg leuke serie)! Ik ben zelf geen fervent koffie- of theedrinker, maar ben wel benieuwd om dit eens te testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik drink al een paar maanden geen koffie meer. Dat wil zeggen, niet meer elke dag op dezelfde tijden. Zo af en toe een heerlijke latte sla ik niet over. Voel me er ook prima bij, veel minder vaak migraine aanvallen. Want zodra ik even geen koffie dronk, moest mijn lichaam 'afkicken' en reageerde het bij mij met migraine.
  IK heb geen idee wat deze thee met je doet, qua gewenning...

  BeantwoordenVerwijderen

Like us on Facebook

Press